Pěvec potulný
Anotace: Od města k městu, od vesnice k vesnici...od hospody k hospodě.
Brodil jsem se bahnem
A kabát můj urousaný
Sotva nitě držel v sobě
Když konečně jsem stanul blahem
Před knajpou jak přimražený
V půlnoční této době
Abych mohl platit pivo
Psal jsem básně, kuplety
Pro chasu a omladinu
Dokud v sále bylo živo
Dokud chtěli pamflety
Kupovali mi chmelovinu
Avšak každé posvícení
Ať je slavné, nebo ne
Skončí, přijde neděle
A za jitřního kuropění
Hospodský mne vyžene
Ať už táhnu do...
...do další vesnice
Přečteno 260x
Tipy 7
Poslední tipující: Cappp, Poetik, enigman, Iva Husárková, jitka.svobodova
Komentáře (1)
Komentujících (1)