Smysl pro nás velmi důležitý,
poznávat s ním lze věci hmotné,
u zlodějů bývá až moc hbitý,
doby byly, kdy kat jim utne.
Rozpozná i tvar tělesný,
horko i mráz jim není cizí,
někdy to pocit příjemný,
s nemocí a stářím z části mizí.
Hodí se dobře při úplatcích,
cizí mu není peněz šustění,
po hmatu pozná i ňader malých,
i ty s obsahem k zasnění.
Některé hmatové skutky i bolí,
hmatové buňky fungují po celém těle,
dostaneme-li třeba ránu holí,
nebo když nás nakopnou do zadele.
Franto, jsi mě rozesmál a fakt jsi vyjímečný... hezké, že velbloud pozná po hmatu svoji fanynku... ST. :-))
02.02.2017 11:38:09 | Iva Husárková