Anotace: ...
Krev na chodníku
poskládaným z nedopalků
a vedle krabice od vína.
Jen zavřu oči a nastavím tvář slunci,
nechci se dívat.
To je ta městská krajina.
Bezdomovec a protivná bába v tramvaji,
uši mi trhají klaksony aut.
A doma čeká jen kávová sedlina.
Nevinnost se někam ztratila,
snad zapadla mezi městskou dlažbu.
Cítím smog a taky velkou hanbu.
Vedle školy leží zvrtaky na chodníku
a děti zakopávají o opilce.
Ne opravdu mi není lehce.
Ale musím říct, že mám Prahu stejně ráda. I když je škoda, že lidé jsou taková prasata.
18.02.2017 21:01:51 | Anagstrema