Starej Majer
Anotace: Po vypršení záruky se vše už jen opotřebovává...
Komíny vymalovaly noční oblohu sazemi
Barvící se odstíny zašlého slunce
A na zápraží ve znavené ruce
Žmoulá kmet popraskanou dýmku
Nohy ho studí a ruce se třesou
Obličej svírá několik vrásek
Více již nemůže utáhnout pásek
Aby se v pase nezlomil
"Buď zdráv, jinochu, poseď si se mnou chvíli"
Jen to vyřkne, vnuci spěšně prchají
Dveře si honem podávají
Mizí jako pára nad hrncem
Ráno... o týden později, 14:35 SEČ
"Paní Vránová, starej Majer je po smrti
A to jste věděla, že jeho děti
Tu byly ještě před týdnem? "
Přečteno 220x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková
Komentáře (0)