Hovorí
že sa volá Anna
a jej syn Martin pracoval tridsať rokov za pásom
a z ničoho nič dostal porážku
a už nepracuje
hovorí
že mala pekný život
študovala medicínu
a princípy lietania
a niekde tam stratila vieru v Boha
no po tom
čo sa lietadlo s tridsiatimi troma medikmi zrútilo
ho znova našla
neverila komunistom
ani kapitalistom
ale vedela
spraviť dokonalý makovník
a Martin mal už päťdesiat
a vždy si pýtal dupľu
hovorí
že Martinov brat žil v Amerike
no už nežije
a dnes
má Anna osemdesiat päť
a stále verí v Boha
aj keď
mu už veľmi nemá
čo povedať