Pro mnoho lidí je dnes obyčejný den,
pro jisté osoby však byl stvořen.
Pro ty které nás chrání, milují,
starají se o nás a vlastně pro nás žijí.
Jsou to osoby silné a zároveň křehké,
zvládají spousty věcí až zdá se to lehké.
Dokáží své starosti a bolesti skrýt před všemi,
ano správně jste to vy ženy!
Za to vše a za mnohé další věci,
tak pro vás je tento den přeci.
A já za to vás obdivuji,
jen pro vás tuto báseň věnuji.
Krásný den, obdivuhodných žen.