suché a mrtvé
pahýly stromů
netečně čekají
na úder hromu
až je vítr a bouře
i s kořeny
vyvrátí
s rachotem temným
padají k zemi
marné to ale není
všechno co drsně
příroda schvátí
to jinde s jarem
v pupenech něžných
a květech sněžných
navrátí