a v poušti nevidíš za obzor
Anotace: o noření se do duše, hledání, strachu ze svobody, napjatosti rozhodování
Býváme bezmocní ve své moci
tak svázaní ve svobodě
bolaví a ztracení
bezbranní
a najednou tak prázdní
slabí
Proč je tu tolik
tolik možností
VRAŤTE NÁM NAŠE HRANICE
tak bezmocní
ve strachu ze svobody
rychle se ochraň
postav si zdi!
Postava v poušti
písek kam se podíváš
ochutnej zrnka
a rozhodni se
kterým směrem máš jít
jak korouhev točíš se větru
jak derviš víříš písek svou sukní
díváš se
se zblázněnou hlavou
se zoufale rozhlížíš
a nevidíš za obzor
když vykročíš, ohlédni se
za tebou je svět
který opustíš
zamávej těm tvářím
možná
že s dalším krokem budeš jiná
oni zůstanou
a ty už se s nimi
nikdy nesetkáš stejná
možná pak zmizí
to cos milovala
našlapuj opatrně
před tebou jsou písky
můžou tě pohltit
silami co ještě nemáš
jak víš co přijde
za dalším krokem
nevidíš za obzor
možná jsou za ním draci
vlci
a divoké saně
možná tě rozsápou
ve svých neviditelných spárech
možná
tě pohltí les
samoty a opuštění
možná
se s pláčem ohlédneš zpět
a uvidíš ráj
ráj kde jsi žila
a oddáš se vlkům
rozhřešení
tvé špatné rozhodnutí
necháš se trhat a žvýkat
rozervat na kusy
a za tebou zůstane ráj
kde jsi žila
tví démoni tě obklopí
a odnesou daleko
do hlouby lesa
ovládnou tě a zničí
tví démoni
ta tvrdá a zlá
dychtivá zvířata tvojí duše
Možná tě pohltí, vydáví
a ty už nikdy
nebudeš moct zpět
a třeba už nikdo
nepřijde pochovat tvoje kosti
a zůstaneš sama
mrtvá a ztracená
a nikým
vůbec nikým nehledaná
A v ráji jen smutně pokrčí rameny
oni tě přece varovali
oni ti říkali
že venku zuří vítr
oni ti přece
nabídli místo u ohně
oni tě u něj
drželi v náručí
a zpívali písně o lásce
o lásce, rodině a klidném
klidném štěstí
teď už je slyšíš
a možná
za obzorem kam nevidíš
přes mlhu
bolavých srdcí
strachů a vin
svítí slunce
a ty se ohlédneš
a uvidíš mlhu
jak se rozplývá
a za ní stojí minulost
možná že pod sluncem
pramení voda
jiskřivá voda co omyje
tvé unavené ženské tělo
uvidíš nebe
co tě rozzáří
najednou bude všechno tak jasné
jako kdyby ses toho mohla dotknout
pohladit svou pravdu
kterou jsi v sobě
už tak dlouho nosila
lehneš si do trávy
měkké a voňavé
necháš se hladit
jejími hebkými přísliby
budeš v ní ležet
silná a krásná
opravdová
obzor tě přijme
čistou a zralou
a odvážnou
tak už si vyber
to správné zrnko
to které první
pohladíš svými prsty
vyber si zrnko
a po něm přijde vlna
písek tě pohltí a ponese dál
Tak už se neboj
ochutnat poušť
Přečteno 544x
Tipy 8
Poslední tipující: Davčas, Cappp, Tapíše, Iva Husárková, Jin&Jang
Komentáře (8)
Komentujících (4)