Anotace: Blouznění v ranních hodinách, kdy spánek nepřichází, jen obrazy bloudí, co napoví?
Právě se nacházím na úpatí
kde nebe se zemi kříží šlépěje
směřující k hodině té jediné.
Hodině nejzazší vteřině
vytryskne ve schránce oděné psyché.
Obohacena o post molekulární výboje blesků.
Transcendentní obrazy budoucnosti
světlo
místo
hoří.
Co napoví anděl padlý.
Kam vydati se mám?
Po řece plout
mraky se prodírat
ve skaliskách diamant loudit
či přeskočit hory pohody?
Klaním se vodě blahodárné
soustrast za velrybí modř.
Pluji hluboko hlouběji až co
naráz do písečného dna nastává.
Dno kontraindikované pustiny
jež loupí duše
suše
šupinatí
letí rybka
v oceánské smršti
blíže k mé maličkosti
vzpomínka věčnosti na své vzpomínky lačných oněmění.
Dlím na okraji za niž sídlí vpád
K lávovému jádru dostati se mám
kde křik a bol ječí na kilometry daleko
kde vločka v pekle nemá šanci.
Kde odívá se pán do tripu ayuhasky.
Pro lásku boží vyslyš volání po pomoci.
V noci konejšivé soutěsky víčka uzavřít.
Očista organismu budí nedokáží usnout
spát jako zkamenělé srdce
hodující na dunách valivé klenby katedrály Sagrada de Famillia.
Fíha
proudem
unášena
za brány snů.