Anotace: Volná forma. Čistá trochej.
Postavíme zámky z deky
Budem si hrát na manžely
třeba při tom zapomenem
jak jsme spolu osiřeli
Do kůže nám zarůstají
vysušené kroužky slámy
Bloudíte-li v noci lesem
nebojte se - jsme tu s vámi
Z televize hrají filmy
o válce i o naději
Horký čaj a horká deka
ještě stále trochu hřejí
Zlaté rybky v akváriu
cvičně plavou břichem vzhůru
V zrcadle pak každé ráno
potkám jinou kreaturu
Postavíme zámky z deky
Budem si hrát na manžely
třeba při tom zapomenem
jak jsme spolu osiřeli
Dali jsme ven na talířek
okorávat jednu lásku
Jsme jen loutky tak nás nechte
zavěsit se na provázku