A chtělo se žít a vůbec ne plakat
když pilo se z lahve a byla tu noc
a chtělo se žít a vůbec ne plakat
když tělo mé ztrácelo nad sebou moc
A chtělo se pít a vůbec ne spáti
když dívčiny tváře náhle se rdily
a chtělo se pít a vůbec ne spáti
když my dva v posteli spolu jsme byli
A chtělo se žít a nikdy už ráno
když temná noc zavládla nad mým žitím
a pořád jen žít a nikdy víc ráno
snad mnou to je, či snad tím pitím
Skřivánci na niti vzlétají
vždycky jen potají a motají
slova do vět