Komíny
Anotace: Báseň o životě čoudících komínů k zamyšlení
Zlatý císař na blankytném paláci
hle, továrny, jak vydechují mnoho zplodin
nad vysokými doutníky,kde hnízdí ptáci
pokuřuje z nich i sám Hospodin
Zatažené město černou roletou kouře
pod nímž se sivé město dusí
bojujme společně proti komínové vzpouře !
když nám mažou med kolem pusy
Začouzená ulice ztěžka lapá po dechu
od rána čekajíc ,až komíny dokouří
alespoň pro krátkou potěchu
po čistém vzduchu každý touží
Komentáře (0)