Anotace: Nutkavá netrpělivost, která mě žene stále za novými úkoly a cíly. Nutkavá netrpělivost, co mé duši nedá chvilku se zastavit. A odpočinout...Zná někdo také ten pocit, kdyš se duše třese a chvěje a nejde to zastavit???
Sbírka: Mé já
Mám na duši takový zvláštní třes
co bylo včera, není dnes
bolí mě čekaní, čas nejde zrychlit hned
netrpělivostí koušu si horní ret
vydržet jen chvilku zůstat stát
žene mě nutkání, za něčím se hnát
stop, zastavit svůj vlak na zastávce neumím
sám sebe ničím svým svědomím
mám v sobě trvale platnou tendenci,
že ve své životní kadenci
stále zrychluji a očekávaně mě ničí čekání
co bude zítra ráno, za slunce svítání
chci, aby bylo už dnes
mám na duši takový zvláštní třes
nohy se mi chvěji, ruce vibrují
ať ten čas letí stále rychleji
neb cíl není teď, cílem je úkol zítra, zní
tak nečekej, žeň se, káže vědomí
stále za něčím utíkám, i když vím
že čas stejně těžko dohoním
však nutkání nezná trpělivosti mez
mám na duši takový zvláštní třes.