Nad stádem hipsterů
Anotace: s nikým se neseru
Když se chceš plavit po řece
plné spadaného listí,
musíš nejprve své nohy, paže,
nadkrčí i trup zbavit
všech svých ctností.
Mrknout se doleva
mrknout se doprava
a zbarvením svého opeření
napodobit vrchního páva.
Zobák si nechat zkřivit
dle nejhlučnějšího skřivana
umlčet vlastního Daimóna
a učit se dogmata prolhaná,
která šumí mezi seschlými listy
nakažených stromů.
Pak najednou sedíš a
nevěříš ani tomu
co brouká si tiše
hlas ve tvé hrudi.
Až jeho hlasitost
přiblíží se zvonu
teprve začínáš tušit, že
to stará moudrost tě budí.
Sedíš na promáčeném kameni u řeky
a křičíš do svých dlaní
že nenávidíš povrchnost a
omlouváš se za ni.
Přečteno 309x
Tipy 5
Poslední tipující: Bludimíra, Romana Šamanka Ladyloba, Iva Husárková
Komentáře (0)