Plody jara již příroda rozdává,
období radovánek letních se blíží,
lahodné ovoce zvolna dozrává,
obzvláště děti k reji her vzhlíží.
Loučení se školou léto nám otvírá,
kolem nás slyšet je dětský smích,
nejenom příroda naplno ožívá,
krásné, když pochází od dětí svých.