Je to vítr
který šeptá
když poslední kapka vína
v tvých ústech mizí
všechny tvé pocity sklízí
a jemně tě pohladí po tváři
když poslední cigareta hoří
a ty se topíš v moři
tvých myšlenek nemizících
je to samota
co hltí
tebe i tvou duši
když sám si sedíš
a nasloucháš řeči
stromů se šustících
ve větru tak říci
láhev tak blízko je
tvůj jediný přítel
kdo hledá najde se
i v poslední kapce
proč to vždy nejde tak hladce..
i ptáci se štítí
a odlítaj pryč
proč tady taky být
s ohyzdou jako jsi ty
lidé ti projdou
pohledy hází
na tebe a flašku
radši hned zmizí
však oni nevidí
jako moc trpíš
a jak v slzách
se jen roní
nevidí tvůj vnitřek
jen obličej
to je přece hlavní
už z toho je obyčej
tak vstaň a přestaň pít
jak hezky to bude znít
když hlavní bude jen myšlenka
ta podstatná věc
na zevnějšek nikdo nekouká
kéž by to tak bylo
tolik radosti mít
takhle to ale nefunguje
tak budu dál pít