Anotace: konec
S překrásnou vizí tančícího listí
proplouvám
k víčkům cizím a hodlám je vésti
černočernou tmou
dlouhého snu.
Podhrabem se pod plotem
až v tom nejzazším koutě zahrady
rychleji, než dosud plula si životem
silněji, intenzivněji,
pokorněji.
Temná, ale čirá je řeka,
která zde pramení.
Kámen po kameni
studenou nohou
toužíš po znamení.
Hustým lesem smíšených
tvorů podivných,
přes horu s moudrostí mudrce
se v myšlenkách svých
přibližuješ cíli
k cestě
za mnou
za krátkou chvíli
za mnou
přijdeš.
Nekonečnost zahrady tě nenechá již znovu vstát ze stejného lože,
hřát tě však může útěcha prorostlá vědomím toho,
jak bdění
snadno zamění
leckdo za snění.