Anotace: Dávný sen, Uprostřed noci, Nahý stojím, Ve sklepě, Zpřítomněn, Jako génius loci, Po pás se brodím ve vodě, V akváriu, Černé stíny, Voda kalná, Stoupá výš, Zvláštní čolek...
Dávný sen
Uprostřed noci
Nahý stojím
Ve sklepě
Zpřítomněn
Jako génius loci
Po pás se brodím
Ve vodě
V akváriu
Černé stíny
Voda kalná
Stoupá výš
Zvláštní čolek
Tváří člověk
Na mě volá
Kraulem plave
Ke mně blíž
Tenkrát a právě dnes
Ta bázeň a značný děs
Můj život znovu překročil
Tu poslední mez
Tenkrát a právě dnes
Na mě volá divný tvor
Který za mnou připlul
Ze dna Třetihor
Tenkrát a právě dnes
Bludu se chytám
Když na terapiích své Já
Do písku a chaluh
Před tebou ukrývám
V akváriu
Černé stíny
Voda kalná
Klesám níž
(Hanuš Šparlinek, 19.8.2017, výrazně ovlivněno autentickým snem)