get a rhytm when you hit the blues..
začal fetovat
nebylo to zadarmo
by zapomněl na bolest
možná
by zapomněl na ten všeobjímající smutek
ten skutek mezitím někam utek
ale on
smažil dál
příběh
a o kus dál
v čase
poznal ji po hlase,
který nesl se tím přeplněným klubem
nešla spolu s davem
ale řekla jenom
"Ahoj, píšu básně. Ty taky? To je krásný. Vypadáš, jako, že víš, co je to bolest."
on ji na oplátku ukázal ty svoje
řekl něco jako
"Vypadáš jako někdo, kdo ví, jaké to je všechnu tu tíhu světa nést. A jsi docela sexy holka."
a ještě nikdy ji to nikdo takhle neřekl, takhle jako on
pak usnula na jeho otevřené hrudi
v náručí, která se rozevírala stále víc a víc
nenechal ji odejít, nevyhodil ji
i když chtěla
byl z toho měsíc a další a další
ona měla pocit, že se hledali až se našli
protože ji rozumněl tolik, jako nikdo
a všechen ten všeobjímající smutek přece nesli spolu
mohla se o něj opřít a vypovídat se ze svého srdcebolu
on se mezitím snažil všechny její pilíře shodit všechny pravdy popřít
až jednoho dne spadli docela
vůbec nic v ní už nezbylo
kouzlo se ztratilo
křičelo a pralo se s ní
jak tomu nemohla uvěřit
ta láska je pryč
je pryč
a byla tu vůbec?
její bůh padl a všem byla pro smích
diktovat někomu život přece je hřích
a nechat si to líbit ponižující fakt
jak
to mohla dopustit
teď zbývá mu/si odpustit
a je na to sama
sama si má postavit svůj život
s tou bolestí uvnitř sebe
že nebe, které doposud znala
se zahalilo černými mraky
zmizelo
všechny ty pravdy
sama si je vybrala
vůbec nebyli pravdou
nikdy ji nemiloval
ona ho snad milovala?
a ona to celou dobu věděla, však bolest ji byla denním chlebem
sama to chtěla
pak
závislost
její
vlastní
snad navždy
zmizela