Proč tolik smutných očí
Klopí svůj zrak k zemi
Pot stéká po obočí
A dýchá se s obtížemi
Na cestě ke štěstí
Stále se potkáváme
Ale sebou nejistí
I když se známe
Touhou po ryzích citech
Plnými doušky z nich pít
Jména milovaných na rtech
Svého štěstí se chopit
Schováváme na utrpení
Za maskou s úsměvem
Marně hledáme pochopení
Když dáme se špatným směrem
Nejbližší zůstal jen na zemi stín
Do slunce prsty malujeme úsměv
Ač pálí mosty s někým jiným
JIž neslyšíme ptáků zpěv
Jen tiché šeptání stromů
Za větru pohupující se listí
Zda máme důvod vracet se domů
Když nikdo nečeká nejsme si jistí
Zbloudilé duše, Přístav zatracenců ... dobré téma. Je to - jak - lvové bijem o mříže.
29.08.2017 05:08:32 | VEDz RVAHEs
Děkuji , naposledy si ji pamatuji jen z filmu Marečku podejte mi pero ale nenapadlo mě si ji přečíst
Až dnes díky vám vím jak ta báseň celá zní
29.08.2017 19:00:05 | Dědek