v preplnenom meste plnom turizmu
bolo ticho
nevidela som nič
a nikoho
nepočula som nikoho
a nič
všetky tváre boli v hmle
prázdne boli ruksaky
prázdne vleky
prázdne vlaky
prázdne poháre
a hmla
sa roztekala aj na tom najvyššom štíte
v preplnenom meste plnom turizmu bolo ticho
keď som konečne vošla
do malej izby
páchnucej cesnakom, premilovaných dní a nocí
spln vystriedal slnko
a pár polárnych lúčov
potok hučí
zaplavuje srdcia aj tých posledných túžob
a vietor
unáša úzkostný výkrik
niekde až pod hladinu
Tatranských plies
.