Proč se kravky ulejváte,
tučné mléčko nedáváte,
cena másla vzhůru letí,
Ramu odmítají děti.
Velká stáda my jsme měli,
pročpak jsme je snížit chtěli,
mléčné kvóty EU dalo,
na problém tak zadělalo.
Není máslo, tak vem Heru,
tohle rychle nauč dceru,
šidit pusu Češi znají,
náhražky nám prodávají.