Nevratitelné
Pozoroval jsem hvězdy
z okna jedoucího auta
A zdálo se mi
že život plyne jako
blikající směrové sloupky
skrze zamlžené sklo
Viděl jsem sám sebe
jak si jako malý
hraji na něčí zahradě
s obřími kapradinami
Viděl jsem sám sebe
jak si beru do ruky
Pirátskou mapu
kterou pro mě
nakreslila má sestra
a vydávám se najít zlatý poklad
Viděl jsem zase svojí prababičku
její vrásčité ruce
a cítil chuť
jejího jablečného Štrudlu
Viděl jsem
jak držím za ruku
svojí první lásku
A znovu jsem pocítil
tu první
bolest srdce
Viděl jsem sám sebe
jak sedím v první lavici
první den školy
a ptám se učitelky
kolik má pavouk nohou
Viděl jsem sám sebe
Jak se svým nejlepším kamarádem
lezu do starého mlýna
dírou ve zdi
Viděl jsem sám sebe
jak trhám mámě
na louce za naší chalupou
Petrklíče
Na stejné louce
na které jsem ležel
první den
co otec chalupu koupil
A pozoroval
Dvě kroužící káňata
Viděl jsem naší rodinu
Jak sedí
u štědrovečerního stolu
A mého tátu
Jak nám všem naložil
plný talíř
bramborového salátu
Přečteno 316x
Tipy 5
Poslední tipující: bogen, Iva Husárková, Kapka, Jin&Jang
Komentáře (0)