Dnes je den jak každý jiný
podbarvený podzimem
na mečíky, na jiřiny
pokoukám, až půjdu ven
Zase den jak každý jiný
zabarvený zlatavě
podzim, ještě trochu líný
už se courá po trávě
Není den jak každý jiný
listí padá se stromů
vítr dneska z vrchoviny
zahání mě do domu
Budou dny snad každý jiný
jinovatka, bláto mráz
zalezeme pod peřiny
tam se zima přečká snáz