Stříbrný rok
Anotace: Báseň o prvních mrazech
Když podzim nad krajem roztáhl perutě
První mrazík pokosil poslední trvalky
Ač teprv září, zachoval se dosti krutě
to když květy pomaloval ledovými krystalky
Každý rok nosil stříbrný fráček
studeným dechem foukal do zahrad
kam do krmítka zalétal každičký ptáček
jenž zpíval na počest těchto balad
Mráz maloval na skleněná okna obrázky
stříbrného roku který v zrcadlo změnil tůně
mě však hřeje hebká náruč od lásky
stejně jako robě čekající v jejím lůně
Přečteno 372x
Tipy 4
Poslední tipující: Bludimíra
Komentáře (1)
Komentujících (1)