Dušičky v duši
Za oknem vichr svléká listí
ze stromů křehkých jak korálky
a všechno to zlato, co ukořistí
s rámusem pošle ti do dálky
Dveře se zabouchnou náletem pamětí
na prahu mňouká vyhublé kotě
zatímco vzpomínky hartusí ve smetí
svědomí svléká tě o samotě
Neplakej na prahu včerejších bolestí
vítr a smetana, to nejde k sobě
cestu si pokorou do léta proklesti
dřív než tě čekání pohodí v hrobě