Hrad Buchlov

Hrad Buchlov

Anotace: Vše je relativní.

Dva zalesněné kopce
vlevo majestátní hrad Buchlov
vpravo vrch Modla
s hradní kaplí Barborkou

perleťově bílý hrad
se žlutou hodinovou věží
malými renesančními okny
mě už z dálky zdraví

zapadající rudé slunce
oslňuje mé jantarové oči
navzdory tomu vnímám pozdrav
odpovídám – vítej

jsem v cíli
ve stříbrném podhradí
dobrý den mladá paní
vítejte u mě

zvykla jsem si
rituál se opakuje každý týden
hrad
podhradí

stop
šedivé podhradí má novou paní
střídání stráží
bolest v srdci

majestátní hrad Buchlov
mě již nezdraví
v malém renesančním okýnku
plápolá jasné světlo.
Autor Marse, 20.11.2017
Přečteno 359x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel