Anotace: Zázraky jsou potřeba, tak si je vytvořme.
Jak v létě, tak o Vánocích
lidé touží po zázracích,
čekají, kdy budou šťastní,
dokonalí, chytří, krásní.
Jenom čekat, to je škoda,
zbytečně utíká voda.
Můžem se modlit do noci,
nebo zázrakům pomoci.
Opusťme dnešní manýry,
rozezpívejme klavíry,
v lednu zapalme táborák,
poobědvejme bramborák,
pevně zavažme tkaničky,
navšivme dědy, babičky,
místo nepotřebných dárků
pozvěme je ven do parků,
pejskům, místo drahých dobrot,
hoďme tvrdý chleba za plot,
poběžme s nimi na pole,
projeďme louží na kole,
děti povozme na saních,
spolu běhejme v závějích,
nebojme se odmítání,
tancujme až do svítání.
V kouzelném vánočním čase
zázraky vytvářet dá se.
Odložme na chvíli práci,
ožijí nám sněhuláci,
cukroví napečme dosti,
ocení ho všichni hosti,
nešetřeme alkoholem,
veselost poběží kolem,
přátelům pošleme přání,
úsměv dejme na potkání,
poobcházejme sousedy,
společně pějme koledy,
u vánočního stromečku
zvedněme každý sklenečku.
Zázraky se přeci dějí,
stačí když se lidé smějí.