Koš plný jablek
Anotace: Báseň o příhodě ze sadu na konci s poučením :)
Vejdeme v noci do opuštěného sadu
žebřík opřu o nejbližší strom jablky osypaný
z něj sladké plody do koše nakradu
chudé dřevo dobře ví že nejsme vítaní
Koš se plní pod nánosem plodin
jen luna byla svědkem naší loupeže
vše z nebes viděl i mocný pan Hospodin
že nás bůh nepotrestá?, ale kdeže !
Nebe náhle zčernalo, jak tisíce havranů
blesky naštvaně házely své světelné meče
jen jablko se v koši nadobro rozteče
a hromy jak kladivem tlučou na bránu
Z jednoho takového vylezl červ nachový
jablka hynou pod červí rodinkou jež sílí
však housenky, dlouhé jak průvod májový
přerostli nás, až jsou z nich obří motýli
Na křídla posadili nás - letíme první třídou
do ovocného sadu, kde kradli jsme malvice
dlouho,dlouho třeli jsme nouzi s bídou
zasadit nové jablůňky musíme neboť chybí nejvíce
Dřív, než smíme ochutnat první plody
uplave v potůčku pod jezem hodně vody
každý zatím zestárne do podoby našich předků
nikdy nebudeme brát jablka z cizího majetku
Přečteno 475x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková, Anděl
Komentáře (2)
Komentujících (2)