Anotace: Takto v mých očích vidím svého snad nejlepšího přítele.
Sbírka: S větrem vanou změny
Umíš být, kým si zamaneš,
básníkem i Poseidonem,
není dost strmá žádná věž,
máš-li jen tak cestu kolem.
Za pasem nůž i sekeru,
bez šance je cizí dýka,
třesou se pardi severu,
z ohně krotíš služebníka.
Válečník, je-li potřeba
padnout hrdě za vlast svoji,
za medovinu, za chleba
neucouvneš v žádném boji.
Jak jsem Tě prvně uzřela
poté, co hledala všady,
vlající vlasy do čela...
Díky, že teď stojíš tady.