Loučení se starým rokem
Loučím se s tebou drahý roku
na jaře jinoch, v létě muž
a teď stařec, jak zrozen v baroku
kterému po vrásčité tváři stéká růž
Ach starý brachu se stříbrnými vousy
již brzy odejdeš,odkud není návratu
navždy zblednou dobře střižené licousy
již brzy ustřihnou tvojí barevnou kravatu
Ó člověče po roce ztrácíš svojí podobu
brzy na to přijde sem rok mladý
tvé znavené tělo uloží do hrobu
Nový rok už stojí a dýchá za zády
Loučím se s vámi bratře Roku
ať se zase shledáme v příští zimě
budeme spolu kráčet bok po boku
dokud se neztratíte v napadlé bělimě
Starý pane, Vy jenž jste rok posečkal
to dobré jste dal, to zlé zahodil
starý rok se s novým střídá dokolečka
vždy prvního ledna se Nový rok narodil
Přečteno 549x
Tipy 4
Poslední tipující: Anděl, Šípková Růženka, Iva Husárková
Komentáře (4)
Komentujících (3)