Anotace: jako když se žení čerti
šla závějemi
sněžilo. Pořád.
až zapomněla na své psy
zatím to neví ani jeden z nich
i myšlenky mlhy jsou někdy
průhlednější
než čistá zima
roztok křemene
vykrystalizoval do základů červených cihel
“Proč právě on?”
(v krku dáví hořké sliny a někdo hraje skočnou
na trombón)
všichni čerti jsou přece v pekle. A nebo ne?
řízne se a pak
pomalu ukusuje krajíc chleba se sádlem
(solí)
slova do řádků
díry v plotě obšije úhledným zahrádkovým stehem
čekal v poslední mezeře
a do dlaně jí vtiskl kliku od pekla
jemně voněla sírou a
kojeneckým mýdlem
když ona hranice mezi pachatelem a neviností je tak tenká, že vejde do mezery která nejde zašít...
13.01.2018 19:08:53 | Laika
Pokud to nedopadne a i u nás nenapadne,
přijedu se podívat na zimu tam k vám. :-)
13.01.2018 10:14:21 | Dreamy
když jsem se podívala z okna a začala psát, tak to ještě pořád byla pravda... :)
13.01.2018 12:40:54 | Philogyny1
:) čerti mě vždycky zajímali - peklo je svůdné (všechny podoby:))
13.01.2018 09:31:37 | Ragnell