Štěstím je náš krásný svět
lesy, vody, květy, růže
rájem však jen napohled
člověk prý že všechno může
Plýtvá rozumem i činy
příroda se vzdouvá
může se stát, bude jiný
cesta není dlouhá
Čistá rosa schází z očí
jak jen z té nemoci ven
když se pro mamon svět točí
z toho šťastní nebudem
Nechceš-li být světa vrahem
nepřidávej zmaru kapky
zametej si před svým prahem
sundej z očí slepé klapky