Je to jako sůl v ráně, jako v mrazu vstávat.
Bere si kruté daně, nutí těnevzdávát.
Jako zlomené srdce, jak když dům ničí plamen,
je to zlý jako peklo a těžký jako kámen.
Jako válka sám se sebou, tady nepomůže chování smělé,
jako když tě ruce od omrzlin zebou, jsou to hřebíky zapíchaný v těle.
Horší, než nejhorší kocovina, rybník slz, krve a potu.
Tady není prostor pro vzdávání, toto je opak slova odhodlání.