V rohu pokoje dřevěné hodiny vrhají stín a v něm postava stojí
radostný běh víří v koberci prach sluneční paprsek protíná hmotu a čas
smích i pláč dávají naději že záčatek s koncem v plamen se nezmění
ze zlomku vteřiny stává se nekonečno a pod tíhou hmoty v prostor se promění
myšlenka rychlejší než nebeský blesk v zákonu stvoření zrodil se třesk
čas stojí neplyne ani se nemění plyne jen hmota ze které jsme stvořeni.
Tam z nekonečné prázdnoty a chaosu temnoty zrodila se záře lásky a dobroty
ve strunách vlnění zvuk nicoty se v přání promění
neznámé slovo nad propastí se vznáší v nekonečnu souznění nepozná zášti
při aktu stvoření zahalen moudrostí naději dává všem co přijmou pravdu s pokorou.
S pokorou vzhlédni jak nádherná je křišťálem posetá klenba nebeská
dívej se hlouběji až ucítíš chlad nevnímej svět kolem sebe a odvrhni šat
pak uslyšíš dětský smích a hodiny v pokoji jak odbíjí poslední hřích
ze stínu vystoupí postava mlhavá vezme tě za ruku a odvede domů ….