Co jsem ?
Jsem semínko, co zjara roste a pučí
Jsem první déšť, jenž hnědou zem zalévá
Jsem včela, co létá kolem úlu a bzučí
Jsem senem, které krásně voní z chléva
Jsem louka hladící poslední zelený vlas
Jsem potok, který šibalsky krajem pádí
Jsem zralé obilí a jeho zlatý klas
Jsem lávka, jež nad propastí zradí
Jsem motýl, co létá s kytky na kytku
Jsem tou květinou, jež tak krásně voní
Jsem dřevo, které praská z tvého nábytku
Jsem uzda, jež se zapřahá z párem koní
Jsem ptáčkem, který sedával na terase
Jsem studánkou, kde tonuly očka hvězd
Jsem malý beránek, jenž se pase
Vším tím jsem byl na svou čest
Přečteno 491x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková, Anděl
Komentáře (2)
Komentujících (2)