Provoněná
světem sluncem zřením
rozvášněná
touhou letem probuzení
Provoněná
láskou veršem zpěvem
nadějí světlem bolestí
i temnem
, ,
Pravdou vírou moudrostí
mateřstvím mužem věčností
cestou dálkou mrazem vedrem
borůvkami hruškami jablky a medem
mátou meduňkou skořicí
měsícem hvězdami nocí
oblohou a tajemnem
krásou všech zázraků kolem
, ,