Je mi to líto že spřízněné
podstaty se míjí
života touhy znavené
nesejdou se v cíli
Je mi i líto že vzdálené
vzdálenější může být
pojetí lidské ztracené
musí se novým nahradit
Vždycky jsem tušila
že to nemůže být všecko
že za tím něco stojí
viděla jsem tu armádu
v bleskostvoucí zbroji
Nechci zapomenout
ale pochopit vše
tak jen ať nakládají
jsem bdící a smířená
štípali na mě i polena
Je mi to líto