..ty přivláté baňaté tmavé mraky
přece Pán v réžii neměl-
snad se je přes den pokusí předělat
na sražené cucky cukrové vaty
a nechá z nich stékat čůrky
sladkých deštíků pro ty nejmenší
díťata budou nastavovat baculaté
dlaně nebíčku pro ten nezvyklý nektar
přes zlost svých maminek
jež hodlají raději až zítra
svá písklata uplácet
vystrčenými zadnicemi -
ať si jen v předepsaný čas
maličtí po chuti
vyšlehají staniolovou nadílku
prozíravě pořízenou
už dávno ve výhodných
povánočních slevách..