Anotace: dubnová loňského jara
Napsala jsem mamince, když
byla v práci — jestli
mi zaplete copánky,
až se vrátí
domů.
A ona odepsala,
že ví, že to neumím,
proto je tu —
maminka.
Večer jsem si sedla ke stolu,
maminka odložila sklenku
červeného vzpomínání na dětství
přišlo okamžitě.
Přivřela jsem oči, jen ze zvědavosti
být děvčátkem a maminkou
pronesená slova vyřinuly perly.
„Chci ti jenom říct, že tohle nenávidím.
Vždycky jsem to nenáviděla.“
A dál pletla.