Zatímco bídná chudoba člověčí
s žebry opuchlých špejlí
ohnuta k podbrázdí
rukama obrostlýma tisíci prsty na jedné ruce
lopotíc se na matce zemi s plevelem
dokud vábena rohem lidskosti nepodlehne životu
v koloběhu masožravého života
nenasytní bohové
tráví dovolenou v parlamentu
ostatně jako pokaždé
když zemědělci pohnojí co se dá
aby rostly vyšší daně
--------------------------------------------------------------
V duchu svatém si tak říkám potichu
ve které ústavní galaxii vesmírných zákonů
ztratili se apoštolové
aby bohaté duchy
z poslaneckých sítí tučných prasátek
chudobě pomáhali vyhánět
čeho se bojím nejvíc
je
že mne stále překvapuje jak mladí okouni okouní
na samém břehu sněmovny
v jaké síti je chycena spravedlnost
a pak si klidně odplavou
za zábavou
Toto mi velmi pobavilo - to je geniální (i když od politiky utíkám jak mohu - především v oblasti poezie):
v koloběhu masožravého života
nenasytní bohové
tráví dovolenou v parlamentu
To by se mělo někam poslat, aby to někoho "naštvalo"
30.05.2018 16:15:09 | ARNOKULT