Potkala jsem jich stovky
když měsíční kolovrat předl
řetízky mléčných mil
a slunce snídalo na druhé straně zeměkoule
porostlé hustými stíny
ani nemrkly jak by se zdálo
těkaly očima v oblouku po pokoji
když tma vymetala holubí trus na stropě
rána pak pustila mě na podmínku
Jindy zas po mě pátraly jako šílenci
štěkaly v hlavě jeden přes druhého
a bylo jich tisíce uzavřených v kruhu
od jara do zimy zdály se nicotné
ale jejich fialové podlitiny se rozlévaly daleko
za krycí obvaz přiložený na ránu
jako potetované vzpomínky
Některé ale vystupovaly z dužin letních románků
tokaly jako tetřívci u potůčků endorfínů
v siderické rotaci lásky jich byly miliony
a tiskly se do slovníku nahoty
kterému otékala místa intimních stránek
dvě bouřlivé řeky v soutoku černá a bílá
po žihadlech v koutku úst otáčí se slunečnice