Naděje umírá poslední
Tak poslechni
si píseň ptačí
Která otvírá květy
Napij se
co hrdlo ráčí
A uslyšíš
Nová slova
Nové věty
O pustých ostrovech
Které se zalesnily
Vše je ukryto ve slovech
Které k člověku promluvily
Ptáčci, louka, les
Dýchají a zpívají
Každý den
Ne jen dnes
Vše nové vítají
Otevři své oči
Ke všem krásám života
Ať hlava se točí
A rozplyne se samota
Přijímej všechny dary
Které svět nabízí
Smutek roztrhej na cáry
Buď sběračem
Který jen sklízí
Jen to dobré
Života dech
A to špatné
Osudu nech
Špatné se neudrží
Odpadá
A tobě se spraví
Nálada
Kuk na strejdu