Břemenem těla obtěžkaná bytost,
vzbuzuji radost, častěji lítost.
Někdy mám pocit, že vše je blbost!
Život je citová záležitost.
(Přemýšlím o lásce, o souznění.
Soudnosti však nikdy dosti není.
Dočkám se chladného odsouzení.
Život je nevinný ve vězení.)
Tajemstvím mysli odařená bytost,
když vidí moudrost, jak není k ní most.
Někdy si myslím, že vše je blbost!
Život je jediná příležitost.