Kostelní zvony
Anotace: Zvony... Jeden, dva... půl sedmé.
Maličko, ale víc a víc,
den za dnem, týden zaměsíc,
zrychluje čas a život běží,
až zdá se, že už v létě sněží.
Děti že rostou? Hůř. I my.
Jsme den ode dne staršími
a čas si běží dál.
Místo aby spal
snad v noci pádí ještě víc.
Je večer a už houká sýc,
náhle slunce noc už zháší
a kohouta ze sna plaší.
Zas už zvoní na kostele,
děti musí do postele.
"Proč?" ptají se, trucují...
Já však nevím, lituji.
Komentáře (0)