Anotace: Na kraji dědiny, v dolíčku pod strání letí jak o závod dřevěné koně. S pentlemi na hřívách po cestě uhání. Dívej, jak s větrem se honěj´!
Přijela pouť
Na kraji dědiny, v dolíčku pod strání
letí jak o závod dřevěné koně
s pentlemi na hřívách po cestě uhání
Dívej, jak s větrem se honěj´!
Lízátko, cukroví a vatu na špejli
Kam zase letíš, Martínku?
Běžím ti přece do stánku pod jedlí
vystřelit voňavou vzpomínku
Kolotoč ve vzduchu z prastarých řetízků
míhá se úsměvy rozverných dětí
časem se poskládá penízek k penízku
Tak nechte je, ať ještě chviličku letí...