Zůstaly vzpomínky
jsou z nich střípky hezké
barevné kamínky
vzpomínat se nechce
na děje bolavé
všecko se rozplyne
po řekách odplave
až člověk spočine
jak květy vadnoucí
Snad ještě horoucí
srdce si vzpomene
na hvězdy planoucí
na čirost pramene
když není zlomené
a nebo z kamene...