Já toužím, všechny bohy prosíc,
bych spatřit mohl dnešní Měsíc.
Dlí na nebi co stojí světem svět,
a zázrak přijde jednou za sto let.
O velké zatmění a kotouč rudý,
dnes stojí i lid duchem chudý.
Mnoho štábů to noční divadlo točí,
já ale říkám: není nad vlastní oči.
Už přichází ta vysněná hodina,
tak natěšená je celá rodina.
Dříve však přišel velký mrak,
zhatil můj pohled do oblak.
A ač se jen tak snadno nedám,
darmo tu lunu zrakem hledám.
Dokonce prší, blýská se a hromy
teď mocně duní nade všemi domy.
Ale nevzdávám se, věřím stále,
že nad mraky se zjeví nenadále.
Marně - v mlze jen chabá záře;
dnes budu brečet do polštáře.
Proto zaklení mé k nebi vyletí,
budu muset počkat další století.