Samota jako cesta,
ta která neopadá,
zdá se jak jedna ze sta,
životem upravená.
Strach jako voda,
v jeskyni uzavřená,
toxická soda,
v žaludku rozbouřená.
Pomoc si volám,
uši však uzavřené,
život na stopku
v dopravě zadušené.
Ztráta mé duše
ve stínu mrákot,
volám já, Bože,
po klíčů cvakot.
Otevři cestu
ke světu bytí,
k dávnému městu,
do světa lidí.
Ztracena v poušti,
kde sucho vládno,
v urputné houšti,
trnů plno a chladno.
Obrody cesta,
činů květ,
tvořím já ze sna,
k životu zpět.