Vzdají se rodiny do války jdou netrvá to hodiny když o život přijdou...stačí vteřina jakoby tu nikdy nebyly nikdo ani netuší co si prožily...mužům hrdinům patří veliký dík bojující do posledního dechu vzdejme hold jim...ať odpočivaji v klidu a pokoji vzpominky na ně nikdy nepřeboli...
"Nechme Afghánistán Afgháncům"
poručík britského sboru před smrtí, 1841, 1. Britsko-Afghánská válka
rozuměj Britsko/Indická - Afghánsko/Ruská
nárazníkové pásmo dvou Impérií